2012.11.15. 20:47 BBlu

No hay problema

Na lássuk...

2 héttel ezelőtt volt itt egy nemzeti ünnep sorozat, szóval majdnem minden nap ünnepeltünk valamit, pl.: függetlenség kolumbiától, a zászló ünnepe. Ezt a panamaiak úgy ünneplik, hogy az iskolák, rendőrök, katonák, és egyéb szervezetek felvonulnak a város utcáin, dobokkal, trombitákkal, xilofonokkal. Jó kis zenét összerittyentenek... Na de a sztori az az, hogy nekünk az AFS-es cserediákoknak is fel kellett (volna) vonulnunk. Ezt azért írom, mert én nem vonultam fel, abból kifolyólag, hogy egyszer azt mondták ide menjek, egyszer azt mondták oda, és egyszer sem voltak ŐK (az afs-esek) azon a megbeszélt helyen... szóval mindez szép és jó volt, nélkülem is :)

Egy másik sztori, azt hiszem ez érdekesebb lesz: Kedden, felmentünk (az cserediákok) Panamába, mert akkor kaptuk meg a vízumot, eddig semmi extra. Miután nálunk volt a vízum, elmentünk plázázni, ami nálam azt jelentette hogy sétálok a többiekkel, mert elfelejtettem pénzt vinni magammal. Na szóval a srácokkal akikkel voltam, elhatározták hogy fenn maradnak a fővárosban és a következő nap mennek haza, én ezen sokat hezitáltam (hogy mennyek-e vagy maradjak.) végül maradtam. Eleinte úgy volt hogy az AFS office-ban alszunk (ez egy ház a városban feltehetően az egyik AFS önkéntes háza), de kiderült, hogy ott csak 2 ágy van 6-unkra, és már amúgy is volt ott valaki. Szóval, úgy döntöttünk hogy keresünk egy hotelt és ott töltjük az éjszakát. Az egyik srác telefonjával volt egy kis giggszer, ezért elég sokat kellett telefonálnia az "engedély"-ért. Hozzá kell tegyem, nem csináltunk, semmit aznap este, csak fent voltunk a medencénél és beszélgettünk... Másnap hív a Panamai AFS főnök, azt hiszem nagyon ki volt bukva, mert azt mondta: hogyha valakinek nincs meg a "permisson", akkor az automatikusan megy haza (a saját országába) => szerintem itt kicsit mindenki megijedt... Na de, kb 1 óra múlva odajött, és meghallgatta a sztorit, Szerencsére nem történt semmi baj. Azért volt ekkora felfordulás mert előző évben ugyan ezt csinálta 2 gringo az AFS-től, 2 saroknyira a mi hotelünktől és az egyik srácot megszúrták. Valami olyasmit hihettek rólunk, hogy piáltunk... mert Plinio is ezt kérdezgette 1000-el. Szóval a Plinioval való beszélgetés után visszamentünk, a Mallba, ebéd, és haza busszal, otthon a mama várt és elkellett neki magyarázni mindazt amit plinionak, ezután ugyanezt elmagyarázni rebeccának (az itteni AFS koordinátor).

lassan vége a sulinak, amit úgy értek, még egy hét van hátra. Ezen az egy héten zajlik le az érettségi, de én ezen nem veszek részt. szóval mostanra ennyit :)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://1yearpanama.blog.hu/api/trackback/id/tr484909123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása