2013.04.19. 22:30 BBlu

Csatorna és egyebek

Lássuk csak...

2 héttél ezelőtt hétvégén, 7 hónap után először látogattam el a Panama-csatornához, az itteni afs koordinátor által szervezett hajóút keretein belül. azt kell erről az egészről tudni, hogy reggel 2:30 indultunk innét Penonoméból busszal és olyan 5-6 körül érkeztünk meg Colónba a Karib-tengeri panamai legnagyobb kikötő városba (itt jóformán csak feketék laknak... elég különös dolog, na majd még mesélek erről...) mikor elindultunk a hajóval, kiderült hogy több csoporttal kell megosztanunk a helyet (1 csoport Colónból és 1 Chiriquiből) ekkor még nem tudtuk hogy egy kb 10 órás hajóutat kell végig ülnünk. Elég különös látvány végig nézni hogy töltődik fel körülötted a víz a zsiliprendszerben, hogy húzunk el a több 10.000 tonnás teherhajók mellett, apropó csináltam pár fotót, majd töltöm... Az utat feldobni elég nehéz lett volna, ha nem lettek volna ott az "afro-amerikaiak", ugyanis mikor megszólalt a zene, az ÖREG NÉNIKÉK elkezdtek táncikolni, aztán szépen csatlakoztak a fiatalabbak (figyelem, most csak a Colónból érkezett csoportról beszélek) szóval, hát a végén engem is bevontak a táncba, egész jól toltam :D szóval, egy egész napos hajókázás után megérkeztünk Panama városba és mentünk haza. linkelek egy timelapse-t egy panama csatornán átkelő hajóról.

elég különös így visszanézni ezt a videót... :)

Amit még említenék: elkezdtük olvasni a Harry Potter sorozatot spanyolul, meg kell hagyni a fordítás elég... szar, de legalább érthető :) ennek köszönhetően kicsit fejlődött a spanyolom (úgy érzem). a suliban próbálgatok figyelni jegyzetelgetni, kivenni a részem a munkákból... kisebb-nagyobb sikerrel. Próbálgatok spongya bobot nézegetni vagy valamit spanyolul, de egy idő után megunja az ember, aztán, semmi... :D

Lassan elkezdődik az esős évszak, jön a rossz idő, akarom mondani a borús ég egész nap, sok eső, de őszintén megmondva, kicsit jobb is, elegem van ebből a sok napsütésből, különös ezt hallani, nem...?

ha még valami eszembe jut, írok, addig is. kitartás :)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://1yearpanama.blog.hu/api/trackback/id/tr225235710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása